ΣTΑΦΥΛΙΑ, Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ



Σταφύλια, η διατροφική τους αξία

Ο θεός Διόνυσος δίνει όνομα σ’ αυτούς τους καρπούς και λατρεύει το χυμό τους. Η φύση τα ευνοεί  χαρίζοντάς σε αυτά πολλά θρεπτικά συστατικά. Εμείς δεν έχουμε παρά να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. 


Τα σταφύλια αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό και εύγεστο φρούτο. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C. Ενώ τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό ενισχύει κατά πολύ η ρεσβερατρόλη, συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών. Η ρεσβερατρόλη είναι μία ουσία που προστατεύει το φυτό από μύκητες που μπορεί να προσβληθεί, ενώ όσο το φυτό προσβάλλεται από μύκητες, η ρεσβερατρόλη παράγεται  σε μεγαλύτερο βαθμό.
 Τα σταφύλια χάρη στην περιεκτικότητά τους σε ρεσβερατρόλη παρέχουν στον οργανισμό προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος μειώνοντας την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, ενώ παρέχουν αντικαρκινικές ιδιότητες χάρη στην μεγάλη αντιοξειδωτική  δράση της ρεσβερατρόλης.
Εντάξτε τα σταφύλια στη διατροφή σας όχι μόνο για τη γεύση τους αλλά και για τις ιδιότητές τους.

Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος


0 comments:

Post a Comment